Monday, 31 May 2021 02:21

MARA PRIHATIN RAMADAN : KKTM, MJII & IKM SANTUNI WARGA DAN MASYARAKAT

Silaturahim diantara warga Ikm Kota Kinabalu dieratkan dengan bergotong royong menerusi program Bubur Lambuk bersempena dengan bulan Ramadan Al Mubarak, sebanyak 800 hingga 1000 bungkus bubur lambuk yang dihasilkan dan telah agihkan kepada masyarakat sekitar IKM Kota Kinabalu program ini dapat menzahirkan rasa sayang warga IKM Kota Kinabalu kepada masyarakat sekitarnya.

Warga Jabatan Mekanikal IKM Johor Bahru juga bergotong-royong menyediakan bubur lambuk untuk diedarkan kepada warga kerja IKM Johor Bahru dan petugas barisan hadapan berhampiran. Persiapan, proses memasak, membungkus serta pengagihan selesai dalam tempoh 7 jam . Terima kasih diucapkan kepada Jabatan Mekanikal IKM JB.

KKTM Masjid Tanah (anjuran unit pentadbiran & pengajian am) pula mengadakan diikuti dengan bersempena Nuzul Al-Quran bagi peringkat pusat.

Melalui Program Kasih Ramadan KKTM Kemaman menyantuni keluarga seorang pelajar daripada Program Instrumentasi & Kawalan (DLI) iaitu saudari Nur Hidayah, menyampaikan sedikit sumbangan tanda prihatin kami terhadap ujian yang ditanggung oleh keluarga beliau. Hadir menyampaikan sumbangan, Dr. Mahadir Ibrahim (Timb. Pengarah Khidmat Pengurusan & Hal Ehwal Pelajar), Jawatankuasa Pembangunan Insan & Kebajikan serta team Amal Riders KKTM Kemaman.

Mengedarkan sumbangan Bubur Kanji Ramadhan kepada warga Institut Kemahiran MARA Sungai Petani dan mengambil kesempatan Nuzul Quran, Institut Kemahiran MARA Sungai Petani membuat kunjungan ziarah dan menyantuni keluarga Allahyarham Azhar bin Ahmad, mantan pemandu yang pernah berkhidmat bersama IKM Sungai Petani dengan menghulurkan sedikit bantuan hasil sumbangan staf Pentadbiran IKM Sungai Petani bersempena bulan Ramadhan

Program Pengagihan Pek Iftar Ramadhan telah dilaksanakan oleh IKM Besut melalui   Badan Ugama dan Kebajikan disampaikan oleh Pengarah Institut Kemahiran MARA Besut, Tn. Hj. Badrul Hisham Mohd Yatim kepada warga  Institut Kemahiran MARA Besut.