Monday, 31 May 2021 02:02

LAWATAN KERJA PENGARAH BAHAGIAN PEMBANGUNAN MODAL INSAN, UNIT PERANCANG EKONOMI (UPE), JPM KE MJII

Beranang Selangor, 12 April 2021 - Pengarah Pembangunan Modal Insan, Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri, Encik Lukman bin Ahmad telah  mengadakan lawatan kerja ke  MARA-Japan Industrial Institute (MJII) pada 12 April 2021.

Tujuan lawatan adalah untuk membuat pemantauan terhadap projek-projek pembangunan di bawah seliaan Majlis Amanah Rakyat (MARA).

Selain Bahagian Kemahiran dan Teknikal (BKT), lawatan  turut  disertai oleh wakil Kementerian Pembangunan Luar Bandar (KPLB), Pejabat MARA Negeri (PMN) Selangor dan  Yayasan Pelajaran MARA (YPM).

Antara pengisian program adalah taklimat berkaitan pencapaian dan kejayaan MJII dalam pertandingan yang disertai seperti inovasi,  World Skills dan lain-lain.  Di samping itu, deligasi juga  di bawa ke Galeri Narita untuk melihat beberapa projek inovasi yang telah dihasilkan.

Di samping itu, deligasi juga dibawa ke makmal-makmal seperti RTOS Lab, Labview Academy, Scada Lab, Pneumatic Lab, Microtik Academy, Robotic Lab dan Cleanrooom bagi melihat dengan lebih jelas peralatan-peralatan yang digunakan di MJII.

HUBUNGI KAMI

Bahagian Kemahiran & Teknikal MARA, Tingkat 21, Ibu Pejabat MARA 21, Jalan MARA 50609 Kuala Lumpur

SSL Cert

 

 

 

 

 

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2018 BAHAGIAN KEMAHIRAN & TEKNIKAL MARA

Search