Monday, 31 May 2021 01:55

KESATRIA KKTM MASJID TANAH KOMITED DALAM MELAKSANAKAN CSR DALAM BULAN RAMADAN

Masjid Tanah, Melaka – 21 April 2021 : Kesibukan dalam melaksanakan ibadah di bulan Ramadan di samping sesi pembelajaran di Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM) Masjid Tanah, Melaka tidak menghalang pelajar Kesatria kolej ini untuk turut sama melaksanakan ibadah di bulan Ramadan dengan melaksanakan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) dengan menyedia dan mengedarkan bubur lambuk kepada ‘frontliner’ di sekitar KKTM Masjid Tanah.

Program ini dilaksanakan dengan melibatkan 45 orang kesatria kolej ini dengan bimbingan 4 orang pensyarah dalam memastikan program yang dirancang dapat direalisasikan dengan jayanya.

Acara memasak dan mengedarkan bubur lambuk ini merupakan acara tahunan yang sering dilaksanakan di kolej ini, namun pelaksanaan pada kali ini lebih manis lagi dengan pengedaran kepada frontliner di sekitar KKTM Masjid Tanah. 

Sesungguhnya program seperti ini dapat mengeratkan hubungan di antara pelajar, pensyarah serta ‘frontliner’ yang berdekatan, disamping dapat memupuk rasa syukur serta terima kasih kepada mereka yang telah menyumbang kepada kemakmuran negara, sekaligus membina 'soft skills' pelajar seriring dengan 'hard skills' yang mereka pelajari.

HUBUNGI KAMI

Bahagian Kemahiran & Teknikal MARA, Tingkat 21, Ibu Pejabat MARA 21, Jalan MARA 50609 Kuala Lumpur

SSL Cert

 

 

 

 

 

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2018 BAHAGIAN KEMAHIRAN & TEKNIKAL MARA

Search